Skip to main content

Aroma Diffuser Test 2024

 

De beste aroma diffuser vind je hier

Hieronder kun je al direct de beste aroma diffuser voor iedere prijsklasse terugvinden, met deze kun je al zeker niet misslaan.

 

beste aroma diffuser

 

De beste aroma diffuser voor ieders Budget

 

aroma diffuser

Aromen GreenSpace W300

High End

 

beste geurverspreider

Medisana AD 625

Mid Range

 

geur verspreider

LifeGoods Woodgrain

Budget

 

beste aroma diffuser

Meestal is de keuze aan Aroma diffusers zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse kan je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ We hebben de modellen zelf geanalyseerd en getest

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor aroma diffusers

✅ Betrouwbare partners

De beste geurverspreider vind je hier

Wil jij een leuke sfeer met een aangename geur in huis creëren? Zoek dan niet verder! Op deze pagina bespreken we alles over een aroma diffuser, letterlijk vertaald een geurverspreider. Aroma diffusers worden gebruikt met essentiële oliën die allemaal een eigen unieke werking hebben. Zo kunnen sommige Etherische oliën een helende werking hebben bij voorbeeld een verkoudheid.

Andere Essentiele oliën kunnen dan weer een rustgevend of energieke werking hebben, ideaal voor onder andere meditatie of yoga.

Op deze pagina bespreken we letterlijk alles over aroma diffusers. Wat een aroma diffuser is, hoe het werkt en hoe het gebruikt moet worden. Dit is het referentiepunt voor aroma diffusers. Hier vind je de beste aroma diffusers. Wij hebben na een groot consumentenonderzoek een TOP 10 samengesteld met de beste apparaten waarmee je zeker nooit mis kunt slaan. Verder hebben vind je op deze pagina een koopgids om je te helpen de meest geschikte aroma diffuser te kiezen die het best bij je past.

De high end aroma diffuser beschikken meestal over meer opties dan de goedkopere modellen. Denk hierbij aan verschillende kleur met verlichting om een ideale sfeer te creëren met of zonder afstandsbediening. Het bereik van oppervlakte en ook de werking van het vernevelingsproces kan een rol spelen bij de prijs. Deze modellen kunnen al snel tot 200 euro kosten.
De Mid range modellen komen net tussen de High End modellen en budget modellen in. Met andere woorden een ideale keuze voor thuisgebruik. Meestal is het niet nodig om meer dan 100m² thuis te vernevelen, dus waarom zou je dan meer betalen? Prijzen variëren van 45 tot 100 euro.
De budget modellen zijn simpel in gebruik en meestal ook voldoende voor thuis gebruik. Deze geurverspreiders maken meestal meer lawaai en de prijzen variëren van 25 euro tot 44 euro

Aroma Diffuser TOP 10

Model Review
1 Medisana AD 625 Medisana AD 625

95.2%

“Duurzame Aroma vernevelaar in Bamboe, met 6 verschillend kleuren LED verlichting. Gaat gemakkelijk een middag/ of avond mee zonder bijvullen. “

ReviewPrijs
2 HappyHaves Arizona 500 ml HappyHaves Arizona 500 ml

92.6%

“Razend populaire aroma diffuser, HappyHaves maakt mensen echt happy! Ons advies? Kopen die handel!”

ReviewPrijs
3 O’dor OD300 Ultrasone vernevelaar

94.4%

“Het doet wat het moet doen deze top aroma diffuser, het volstaat de verwachtingen.”

ReviewPrijs
4 LifeGoods 300ML Woodgrain LifeGoods 300ML Woodgrain

95.8%

“Super frisse geur nevel, lekker fris en tenslotte mooi om te zien.”

ReviewPrijs
5 YONO vernevelaar 400 ml - review test YONO vernevelaar 400 ml

88.17%

“Populaire en praktische aroma diffuser die doet wet het moet met extra functies zoals nachtlamp en luchtbevochtiger.”

ReviewPrijs
6 JAP AD17 - Review Test JAP AD17

95%

“Fijne diffuser,kan harder en zachter en verschillende kleuren lichtjes is ook leuk nu nog kijken voor lekkere luchtjes erbij.”

ReviewPrijs
7 Phytosun Mauna verstuiver - review test Phytosun Mauna verstuiver

74.17%

“De Phytosun Mauna is een mooie diffuser die de geur optimaal verspreid.”

ReviewPrijs
8 Knikker Luchtbevochtiger wit - Review Test Knikker Luchtbevochtiger wit

94.4%

“Licht gaat uit als het nodig is, ideaal voor de nachtstand.”

ReviewPrijs
9 Aromen W300 Diffuser 300m² Aromen GreenSpace W300

93.6%

“Professionele ultrasonisch Aroma Diffuser goed voor 300 m² fris te laten ruiken. Geschikt voor grote ruimte.”

ReviewPrijs

Voor de volledige lijst van aroma diffusers check ons overzicht: Klik hier.

 

Wat is een aroma diffuser?

 

Waarom een Aroma diffuser kopen?

Als jij voor frisse geurtjes houdt of een unieke sfeer in huis, is dat een argument om een aroma diffuser aan te schaffen. De meeste mensen gebruiken een aroma diffuser om een speciale sfeer in huis te creëren.

De essentiële oliën die je in een aroma diffuser kunt zijn er in een groot aantal geuren, kruiden en verschillende werkingen. Je bepaalt zelf de olie naar jouw voorkeur om zelf volledig tot rust te komen in je huis.

Misschien ben jij iemand die van een frisse levendige energieke sfeer in huis houdt, dan kies je de essentiële olie die daarbij past. Je neus is een van de meest ontwikkelde organen en dit kan een groot invloed hebben op hoe je je voelt. Opgelet soms zijn aroma diffusers niet voor iedereen. Als je bijvoorbeeld astma hebt of huisdieren is het van belang dat je de oliën gebruikt die de longen van je dieren of van jezelf prikkelen en juist een onaangename bijwerking hebben. Zo zijn er oliën die juist een positieve werking op de longen hebben. Kies vanaf nu volledig zelf je aroma en geur.

De voordelen van een Aroma diffuser

✅ Heerlijke frisse aroma’s
✅ Kies zelf je aroma
✅ Perfect voor Yogales of sauna
✅ Oliën hebben kalmerende werking
✅ Kan als sfeerlicht gebruikt worden
✅ Luchtbevochtiger
✅ Betaalbaar
✅ Kan je huis heerlijk doen ruiken tot wel 50 uur
✅ Eucalyptus, tijm en kruidnagel ideaal als je verkouden bent

 

aromadiffusers

Hoe werkt een Aroma diffuser?

Een aroma diffuser of geurverspreider zet door middel van ultrasone hoge frequente trillingen stoom om in een verneveling met of zonder aroma. Je kan zelf essentiële oliën toevoegen die ieder een eigen positieve unieke eigenschap of helende werking hebben. Dankzij de ultrasone werking worden etherische oliën niet aangetast en komen hun positieve eigenschappen tot betere werking.

TIP 1: Je kan zelf de essentiële oliën kiezen die een positieve invloed kunnen hebben op jouw leefomgeving, als je bijvoorbeeld verkouden ben is het verstandig om eucalyptus in je geurverspreider te doen.

Wat is de werking van essentiële oliën?

Tegenwoordig zijn er veel essentiële oliën verkrijgbaar voor in je aroma diffuser. Deze essentiële olies hebben verschillende geuren en positieve eigenschappen. Je kan zelf je sfeer aanpassen naar je voorkeur.

Wil je een rustige omgeving dan zijn er oliën met rustgevende werking die bijvoorbeeld ideaal zijn voor bij Yoga of andere rustgevende activiteiten. Misschien wil jij een energieke sfeer in huis dan kan een geur met Citrus een actievere sfeer in huis geven. Etherische oliën helpen in eerste instantie je lichaam te detoxen en ontgiften. Deze oliën wordt uit planten gewonnen.

Verneveling met bijvoorbeeld Eucalyptus kan helpen bij het ademen als je bijvoorbeeld verkouden bent of astma hebt. Er zijn echt te veel verschillende essentiële oliën om op te noemen verkrijgbaar maar ieder hebben ze hun eigen positieve eigenschappen en geur. De meeste oliën zijn gemaakt van bloemen, wortels of zaden en zelfs verschillende houtsoorten maar ook kruiden, cannabis en andere planten kunnen in de ollie verwerkt zitten.

 

Aroma Diffuser Koopgids

 

Hou rekening met de volgende factoren

Vooraleer je over gaat tot een aankoop is het van belang rekening te houden met de volgende aan aankoopcriteria. Een aroma diffuser of geurverspreider komt er in alle vormen en maten en ook met verschillenden specificaties, hieronder de belangrijkste factoren waarmee je rekening mee moet houden.

 • Verschillende soorten aroma diffusers
 • Tijdsklok
 • Afstandsbediening
 • Kleur en lichtgevend
 • Waterreservoir
 • Stille werking
 • Grootte Oppervlakte

Verschillende soorten Geurverspreiders

 • Elektrische aroma diffuser met water
 • Elektrische vernevelaar zonder water
 • Aroma diffuser met warmtebron, denk hierbij traditionele kaarsen met geur.

Tijdsklok

Sommige geurverspreider hebben een tijdsklok hier kun je zelf de duur van de verneveling instellen.

Afstandbediening

Als je graag je aroma vernevelaar vanop afstand wilt besturen kan dat als deze over een afstandsbediening beschikt. Deze functie is vooral handig al je aroma diffuser over lichtkleuren beschikt zodat jij vanop afstand de kleuren kan veranderen. Kies de sfeer vanop afstand.

Kleur en lichtgevend

Je kan zelf de kleur en lichtsterkte kiezen om je eigen unieke sfeer te creëren.

Batterijen of stopcontact

Als je de aroma diffuser op een moeilijk bereikbare plaats wilt zetten kan het handig zijn om een model te kiezen met batterijen, deze zijn veel mobieler. Nadeel is wel dat ze vervangen moeten worden na enige tijd. Ben je van plan de geur diffuser op een vaste plaatst te zetten dan kan het interessant zijn om te gaan voor een model die aan het stroomnet kan verbinden via het stopcontact.

Waterreservoir

Niet elke geurvernevelaar heeft dezelfde inhoud. De meeste aroma diffusers hebben een inhoud van 300 ml of 500 ml. Met 300 ml kan je ongeveer 8 uur lang geur verspreiden in het huis. Met 500 ml kan je tussen 10 en 16 uur geur verspreiden. Verder moet je kijken als het waterbakje vast zit of als je deze makkelijk er kan uithalen, dit verschilt van apparaat tot apparaat.

Als alternatief: Er bestaan verschillende soorten aroma diffusers zoals:

 • Geurverspreider met warmtebron: Kaarsen
 • Geurverspreider zonder water
 • En de Elektrische Aroma diffuser met waterreservoir die we op deze pagina bespreken

 

aroma diffuser top 10
De meeste aroma verspreiders kunnen gebruikt worden in een oppervlakte tot 100m². Kijk goed naar deze specificaties zodat je aroma diffuser geschikt is voor de juiste oppervlakte. Voor thuisgebruik zijn bijna alle aroma diffusers ideaal. Maar voor grote ruimtes zoals bijvoorbeeld een yoga ruimte of fitnessruimte kan het ideaal zijn om voor een model te gaan die over een groter oppervlakte bereikt heeft.
De meeste aroma diffuser zijn budgetvriendelijk en kun je al vinden vanaf 25 euro. Voor een degelijk model betaal je al snel 45 euro. Soms kunnen de prijzen de hoogte inschieten als je een groter bereik, waterreservoir en meerdere functies wilt, de prijzen kunnen oplopen tot 200 euro in deze gevallen.
Het apparaat schakelt zich na de verstreken tijd automatisch uit.
Ben je van plan een aroma diffuser te gebruiken bij het slapen? Ga dan voor een geruisluis model met ultra sonische werking. Zodat je zeker niet wakker word van een lawaaierige verneveling. Kies ook altijd oliën die geschikt zijn voor bij het slapen.

 

Hoe gebruik ik een aroma diffuser?

 

Het juiste gebruik van een aroma diffuser

Een Aroma diffuser of geurverspreider gebruiken is heel eenvoudig, Vergeet je stekker voordat je begint niet uit het stopcontact te trekken. Bij De meeste aroma diffusers open je eerst het deksel, voegt daarna de essentiële oliën toe in het waterreservoir of opvangbakje. Gebruik altijd gedistilleerd water om kalk en aanslag te vermijden. Doe hierna het deksel dicht en steek de stekker terug in het stopcontact. Zet daarna de aroma diffuser aan. Hierna selecteer je het programma, verschillen hierin zijn verneveling en kleur van het licht.

Hieronder in stappen nog eens kort uitgelegd:

 1. Voordat je begint is het verstandig eerst de gebruikershandleiding van het apparaat te lezen. Deze kan bij elk model verschillend zijn of misschien heeft de aroma diffuser die je aangekocht andere functies die hier niet aan bod komen.
 2. Trekt de stekker uit het stopcontact voordat je begint.
 3. Open het deksel van de diffuser en haal het wateropvangbakje eruit als de diffuser deze bevat.
 4. Voeg water toe (bij voorkeur gedistilleerd water)
 5. Plaats het deksel terug op de aroma diffuser.
 6. Steek de stekker in het stopcontact en zet je aroma diffuser aan.
 7. Als je geurverspreider over deze programma’s beschikt kies je het programma van je keuze.

 

aroma diffuser kopen
Elke essentiële olie verschilt lees de instructie van je essentiële olie goed na om zeker te zijn hoeveel druppel je in het water moet bijvoegen per keer.

Meest gestelde vragen over Aroma diffusers:

 

Pas altijd goed op als je een onderliggende ziekte hebt bijvoorbeeld astma, is het van belang enkel die essentiële oliën te gebruiken die een helende werking op de longen kunnen hebben, bijvoorbeeld Eucalyptus. Andere oliën kunnen longen prikkelen en kan dus een nadelig effect hebben op je astma symptomen.

De meeste oliën die gebruikt kunnen worden in een aroma diffuser zijn gezond of hebben een positieve eigenschap. Sommige oliën zoals pennyroyal olie moet vermeden worden deze kunnen zelfs giftig zijn bij voldoende blootstelling.