Skip to main content

Torenventilator Test 2024

 

De beste torenventilator vind je hier

Hieronder kan je al direct de beste torenventilator voor iedere prijsklasse terugvinden, met deze kun je al zeker niet misslaan.

beste torenventilator

 

De beste torenventilator voor ieders budget

 

towerventilator

Clean Air Optima CA-405

High End

torenventilators kopen

LifeGoods LG1060

Mid Range

hoekventilator

JAP Vancouver B-V-WIT

Budget

 

torenventilator

Meestal is de keuze aan torenventilators zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zul je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ We hebben de modellen zelf geanalyseerd en getest

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor torenventilators

✅ Betrouwbare partners

TIP: Een piepende torenventilator betekend meestal niet dat je apparaat defect is. Je moet de torenventilator wel openmaken en een smeermiddel op de lagers aanbrengen zodat alles weer vlotjes werkt zonder gepiep.

De beste torenventilators vind je hier

Wil je op een gelijkmatige manier een volledige ruimte verfrissen met een ventilator dan is een torenventilator ook wel staande ventilator of verticale ventilator genoemd de beste oplossing. Vooral in de zomerdagen zijn deze ventilators razend populair. Je kiest je draaihoek dit wordt ook wel de oscillatie genoemd, de torenventilator zal op en af blazen in het gebied van je keuze. Meestal op een hoogte van 75 cm tot 110 cm. Het gebied zal volledig geventileerd worden vanaf de grond tot het boveneinde van de torenventilator.

Ideaal om bijvoorbeeld langs je bureau te zetten als de temperaturen te benauwd worden. Zo wordt niet alleen je bovenlichaam afgekoeld maar ook je benen, extra leuk als je een korte broek aan hebt. Een gewone ventilator heeft meestal een rond en beperkt gebied en blijft gefixeerd op deze ruimte.

Verder zijn de torenventilators van goede kwaliteit en maken ze ook minder lawaai als andere type ventilators. Sommige torenventilators hebben ook een filter of luchtreinigingssysteem maar bij de meeste gevallen is dit niet het geval.  Ook zijn er modellen met een waterreservoir die niet alleen een ventilator zijn maar ook een luchtbevochtiger, dit het geval is bij de Domo DO157A. Uiteraard zijn de prijzen van deze multifunctionele torenventilators duurder als de standaardmodellen.

Als jij op zoek bent naar een geschikte torenventilator voor bij je thuis die ook geschikt is voor in je kamer te zetten omwille van het lage geluidsvermogen, zoek dan niet verder! Deze website is gespecialiseerd in alles wat met luchtbehandeling te maken heeft. Ventilators horen ook hierbij.

Dit is het referentiepunt voor torenventilators. Wij hebben naar de data & specificaties van een groot aantal torenventilators gekeken, samen met deze data hebben we honderden gebruikersbeoordelingen bekeken en vanuit daar hebben we een TOP 10 kunnen samenstellen met de beste en meeste populaire torenventilators van het moment.

Buiten deze handige TOP 10 bespreken we hier alles over torenventilators, hoe ze werken, alle voor en nadelen maar ook een handige koopgids met alle specificaties waarop je zeker moet letten bij de aankoop van een torenventilator.

Torenventilator TOP 10

Model Review
1 LifeGoods LG1060 LifeGoods LG1060

95.83%

“Deze toren ventilator heeft het allemaal van design tot prijs!”

ReviewPrijs
2 JAP Vancouver B-V-WIT JAP Vancouver B-V-WIT

95.67%

“Prima torenventilator. Blaast meer als voldoende. Makkelijk instelbaar. Mooie hoogte.”

ReviewPrijs
3 Honeywell HYF260E4 Honeywell HYF260E4

90.83%

“Zachte goed werkende ventilator. Zelfs tijdens de nacht bijna geruisloos.”

ReviewPrijs
4 Evolar EVO-29T Evolar EVO-29T

94.17%

“Heerlijke verkoeling voor een zacht prijsje!”

ReviewPrijs
5 Clean Air Optima CA-405 Clean Air Optima CA-405

94.17%

“Goede ventilator voor een goede prijs. Is goed stil en kan hard blazen.”

ReviewPrijs
6 Domo DO8123 Domo DO8123

91.67%

“Het toestel voldoet aan de verwachtingen. Heerlijk koele licht. Mooi ogend toestel.”

ReviewPrijs
7 AirKing AKTN-80WT AirKing AKTN-80WT

92.83%

“De ventilator is echt heel fijn. Precies voldoende om zijn kamer te koelen en totaal niet luid.”

ReviewPrijs
8 Bestron AFT760Z Bestron AFT760Z

84.5%

“Fijne timerfunctie en werkt gemakkelijk met de afstandsbediening.”

ReviewPrijs
9 Domo DO157A Domo DO157A

89.17%

“Deze 3 in 1 aircooler is een van de beste DOMO ventilatoren. De standen zijn echt geweldig!”

ReviewPrijs
10 FlinQ Torenventilator FlinQ Torenventilator

88.83%

“Doet wat het moet doen en gemakkelijk in elkaar te zetten. Een goede blazer voor zijn geld!”

ReviewPrijs

 

Wat is een torenventilator?

 

Waarom een torenventilator kopen?

Het grootste voordeel van een torenventilator vergeleken met andere type ventilators is de superieure hoeveelheid luchtstroom die het produceert. De ruimte wordt goed geventileerd en afgekoeld. Verder neemt een torenventilator weinig plaats in en past perfect in een hoek.

Deze ventilator verdeelt de lucht in een hoek die van 90° tot (verschillend per model) 110°, in sommige gevallen kan het apparaat volledig 360 ° draaien maar dit is zeldzaam. Verder is de prijs / prestatie heel hoog en maken de torenventilator relatief weinig geluid vergeleken met andere type ventilators. Ideaal dus voor in je kamer. Een torenventilator past discreet in kleine smaller ruimtes en neemt niet veel ruimte in beslag. Soms zijn de torenventilators ook multifunctioneel, zo kan het zijn dat ze een luchtreinigingsfunctie hebben maar ook een luchtbevochtiger functie is niet uitgesloten.

Voordelen van een torenventilator

✅ Ruimtebesparend

✅ Past in elke hoek

✅ Stiller dan gewone ventilators

✅ Timer

✅ Lucht wordt over een groter gebied verdeeld

✅ Je kunt zelf instellen in welke richting hij blaast

✅ Oscillatie of draaihoek vanaf 90 ° tot wel 360 ° bij sommige modellen

✅ Makkelijk te instaleren Zonder montage

✅ Goedkoop

✅ Makkelijk te verplaatsen

✅ Makkelijk schoon te maken

✅ Energie efficiënt, laagvermogen

✅ Torenventilatoren helpen de lucht fris en schoon te houden

✅ Ideaal voor in de kamer (omdat weinig lawaai)

Nadelen van een torenventilator

Het grootste nadeel van een torenventilator is dat deze niet in hoogte verstelbaar zijn. Gelukkig zijn ze meestal hoog genoeg om een volledige oppervlakte verticaal te ventileren. Verder kun je een torenventilator ook niet op een tafel of kast zetten je zet ze best gewoon op de grond.

TIP: Een torenventilator helpt de lucht fris en schoon te houden dankzij de grootte hoeveelheid luchtstroom circulatie. Dankzij zijn discrete design passen ze in vrijwel elke ruimte.

 

torenventilators vergelijken

Hoe werkt een torenventilator?

Een torenventilator is een verticale toren vormige ventilator die oscilleert op een vaste basis waarop het staat. Lucht wordt de ventilator ingezogen via een kleine inlaat aan de achterkant van de ventilatorbehuizing.

Lucht wordt onder een hoek van 90 ° uit de ventilator geduwd, wat bijdraagt tot een grotere luchtcirculatie.  Een torenventilator heeft binnenin een cilindrische ruimte waar de waaierbladen van de ventilator in zitten.

Deze cilindrische structuur draait met behulp van een elektromotor. Terwijl de cilindrische ruimte begint te draaien zetten de waaierbladen de lucht in beweging in de cilindrische structuur. De lucht wordt vervolgens naar de ventilatieopeningen van de ventilator geduwd. Het voordeel is dat de lucht gelijkmatig verdeeld wordt op de oppervlakte waar de torenventilator gericht staat. De waaierbladen zijn niet zichtbaar en zitten binnenin de torenventilator.

Een opvallende eigenschap is dat ze echte lichtgewichten zijn, je kan ze dus makkelijk verplaatsen. Verder beschikt de torenventilator meestal over een timer, en in sommige gevallen kan je het apparaat bedienen met een afstandsbediening, leuk als je in bed ligt en niet op wilt staan om de ventilatie uit te zetten.

Bron: atomberg.com/tower-fan-working/

 

Torenventilator Koopgids

 

Hou rekening met de volgende factoren

Voordat je overgaat tot de aankoop van een Torenventilator is het van belang de rekening te houden met de volgende eigenschappen. Niet elke torenventilator is hetzelfde en juist daarom hebben we deze koopgids samengesteld. Hier alle aankoopcriteria waar je op moet letten bij de aankoop van een torenventilator.

 • Geluidsniveau
 • Timer
 • Snelheid
 • Afstandsbediening
 • Prijs
 • Materiaal
 • Hoogte
 • Draaihoek / oscillatie

Geluidsniveau

Een torenventilator heeft meestal een geluidsniveau van 45 dB tot en met 65 dB. Dit verschilt van model tot model, maar je kan ervan uitgaan dat torenventilators stiller zijn de andere type ventilators. Hierdoor zijn ze ideaal om in de kamer te zetten.

Timer

Let er ook zeker op dat de ventilator over een timer beschikt, niet elk apparaat heeft een timerfunctie. Ikzelf heb hier toevallig een torenventilator in huis die niet over een timer beschikt, enkel de snelheidsstanden. Raar genoeg zit er wel een afstandsbediening op het apparaat. Dus let goed op de specificaties vooraleer je overgaat tot de aankoop.

Snelheid

De meeste torenventilators beschikken over 3 standen, laag, midden, hoog. Hoe hoger de stand hoe sneller de ventilator werkt en hoe meer lucht er uit de openingen komt. Het wordt afgeraden om te gaan slapen met de ventilator op stand 3. Als je dan toch wilt slapen met de ventilator aan zet deze dan op de oscillatiestand zodat deze op en neer gaat en ook op stand 1 zodat je zeker niet verkouden wordt.

Afstandsbediening

Dankzij een afstandsbediening kan je het apparaat besturen terwijl je gewoon in bed ligt. Extra handig als je niet meer wilt opstaan maar ook niet met de ventilator aan wilt slapen. Het is ook trouwens niet aanbevolen om te gaan slapen terwijl de ventilator aan staat. Je kan hier verkouden door geraken. Let erop niet alle modellen hebben een afstandsbediening. De LifeGoods LG1060 is een goede torenventilator die over een afstandsbediening beschikt.

Hoogte

De meeste torenventilators hebben een hoogte van 75 cm tot 110 cm.

 

torenventilator kopen

Prijs

Een torenventilator is veel goedkoper als bijvoorbeeld een airco, de prijzen lopen uitéén van 40 euro tot en met 165 euro voor de duurdere modellen. Meestal zijn de duurdere torenventilators multifunctioneel, ze bevatten filters om de lucht te reinigen maar ook een waterreservoir om de lucht te bevochtigen.

Materiaal

De meeste staande ventilators zijn gemaakt van duurzaam plastic. De meest populaire kleuren zijn wit en zwart maar deze kunnen in letterlijk alle kleuren verkrijgbaar zijn. Soms heb je ook torenventilator die afgewerkt zijn met plastic.

Draaihoek / oscillatie

Een torenventilator kun je meestal instellen zodat deze op en naar draait in een hoek, de hoek waarin de lucht geventileerd wordt verschild van model tot model meestal is de hoek 90 tot 110 °.

TIP: We raden af om met de ventilator aan te gaan slapen, als je dit toch wilt doen zet de stand dan op 1 laat zet het apparaat op de oscillatiestand.

 

Torenventilator schoonmaken

 

Hoe maak je een torenventilator proper?

Een torenventilator trekt stof en andere deeltjes aan en om deze reden moet je af en toe eraan denken om het apparaat schoon te maken. Gelukkig kan dit relatief snel en eenvoudig gedaan worden met een stofzuiger, een stofdoek en eventueel perslucht. Hieronder het stappenplan hoe je het best je torenventilator schoon maakt:

 1. Schakel de ventilator uit en haal de stekker uit het stopcontact.
 2. Gebruik een stofzuiger met opzetstuk om de ventilatieroosters schoon te maken.
 3. Blaas perslucht in de ventilatieopeningen om stof te verwijderen.
 4. Schakel de ventilator aan om resterende stofdeeltjes te verwijderen.
TIP: Om de ventilator optimaal te laten werken maak je hem twee keer per jaar schoon.

Meest gestelde vragen over torenventilators [FAQ]

Sommige torenventilators bevatten een luchtfilter of luchtreinigers functie die de lucht ioniseert. Deze modellen zijn wel duurder als de standaard torenventilators die enkel als ventilator dienen.

Een torenventilator produceert een superieure hoeveelheid luchtstroom vergeleken met andere type ventilators. Zo is het extra handig als je aan een bureau werkt worden je benen ook afgekoeld. Verder beschikken sommige torenventilators over een afstandsbediening dus kan je ze makkelijk uit zetten, ideaal voor als je in bed ligt. Het grootste voordeel van een torenventilator is de hoeveel ruimte die ze in beslag nemen. Door zijn discrete design kan je ze in vrijwel elke hoek of ruimte zetten.

Torenventilatoren helpen de lucht fris en schoon te houden