Skip to main content

Mini Aircooler Test 2024

 

De beste mini aircooler vind je hier

Hieronder kan je al direct de beste mini aircooler voor iedere prijsklasse terug vinden, met deze kun je al zeker niet misslaan.

Mini airco kopen

 

De beste mini koelers voor ieders budget

 

mini airco

 Goodlifehacks Aircooler

High End

mini luchtkoeler

Dynter. SM211 Pro

Mid Range

mini aircooler

BossL Mini Airco

Budget

 

beste mini airco

Meestal is de keuze aan mini aircoolers zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zul je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ Hier vind je de beste mini aircoolers

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt mini luchtkoelers

✅ Betrouwbare partners

De beste mini luchtkoelers vind je hier

Als je een compacte mini aircooler zoekt voor op je slaapkamer of bureau dan ben je hier op de juiste plek! Een mini airco is ongeveer hetzelfde als een mini ventilator. Het verschil tussen deze twee koelers is dat een mini aircooler meestal een water reservoir heeft die de warmte lucht afkoelt waardoor het voor een koudere luchtstroom in je kamer zorgt.

De meeste mini aircoolers hebben ook een filterelement die fijne stofdeeltjes opvangt waardoor de lucht gereinigd wordt. Verder zijn er ook mini airco’s met luchtbevochtiger functie die zoals de naam het zegt de lucht extra vernevelen.

Een mini airco is goedkoop in aanschaf, compact en klein en je kan het makkelijk opladen meestal via usb. Als het opgeladen is kan je het zelfs meenemen voor in de auto. Een mini aircooler is eigenlijk een alternatief op een kleine ventilator. Een mini airco ziet er meestal ook beter uit en aangezien de meeste oplaadbaar zijn met usb heb je dus geen stopcontact nodig in de buurt. Het nadeel is natuurlijk dan wel dat ze maar enkele uren kunnen koelen.

Sommige mini aircoolers zijn voorzien van een LED licht zodat ze ook nog eens een rustgevend sfeer lichtje geven bovenop de frisse lucht die het apparaat uitblaast.

Als jij een degelijke mini airco zoekt ben je hier op de juiste plek. Wij hebben een consumenten onderzoek gedaan voor de meest populaire mini airco’s. Samen met de functies van de airco’s maar ook de prijs hebben we een duidelijk beeld gekregen welke mini aircoolers het beste zijn.

Bovenaan vind je de beste mini airco voor iedere prijsklasse. Als je nog meer keuze wilt kijk dan zeker naar onze TOP 10 mini aircoolers. Dit zijn de beste mini airco’s op dit moment te verkijgen.

TIP: Een mini airco zorgt niet alleen voor frisse lucht, meestal zit er een filter in die de lucht reinigt van stofdeeltjes. Ook typisch is het waterreservoir die zorgt dat de warme lucht afgekoeld wordt waarna de frisse lucht uit het apparaat wordt geblazen.

Mini Luchtkoeler TOP 10

Model Review
1 Cestgoods Mini Airco Cestgoods Mini Airco

92%

“Deze airco is zeer verkoelend en de spray functie werkt ook erg fijn top product!”

ReviewPrijs
2 Goodlifehacks aircooler Goodlifehacks Aircooler

92.5%

“Fijne en mooie cooler koelt heel erg goed is een aanrader!”

ReviewPrijs
3 Dynter SM211 Pro Mini Airco Dynter SM211 Pro

93.83%

“Hele fijn compacte mini airco die helemaal draadloos te gebruiken is.”

ReviewPrijs
4 InnovaGoods Mini Luchtkoeler InnovaGoods mini luchtkoeler

82%

“Handig en compacte koeler voor de komende veel te warme zomer.”

ReviewPrijs
5 BossL Mini Airco BossL Mini Airco

94.83%

“Kleine ventilator met waterkoeling. Handig om mee op reis te nemen.”

ReviewPrijs
6 Bewello Mini USB Ventilator review Bewello Mini USB Ventilator

86%

“Deze apparaat is eerder een blazer in plaats van een koeler.”

ReviewPrijs
7 Tocht Mini Airco Pro Tocht Mini Airco Pro

94.33%

“Handige mobiele airco die perfect werkt voor uw warme dagen.”

ReviewPrijs
8 Mavii CE 20 Aircooler Mavii Aircooler

91.67%

“Ideale mobiele koeling voor op het werk of thuis. “

ReviewPrijs
9 Grandecom Mini Airco Grandecom Mini Airco

90.33%

“Fijne aircooler met leuke sfeerverlichtingen.”

ReviewPrijs
10 Coldine mini aircooler Coldine mini aircooler

87.83%

“Geeft een lekkere bries en is erg stil, mooi design.”

ReviewPrijs

 

Wat is een mini airco?

 

Waarom een mini airco kopen?

Als je een compacte multifunctionele ventilator zoekt kan een mini airco de juiste keuze zijn. Het filtert de lucht en dankzij het water-ijs reservoir wordt de warme lucht afgekoeld waardoor het een koude lucht blaast ideaal dus voor warme zomer dagen. Het grootste voordeel aan een mini airco is dat je deze overal kunt meenemen. Meestal is het oplaadbaar via usb.

Voordelen mini luchtkoeler

✅ Zorgt voor frisse lucht

✅ Filterelement

✅ Waterreservoir

✅ Oplaadbaar via usb

✅ Mooi design

✅ Goedkoop

Nadelen mini luchtkoeler

Als je echt een sterke airco wilt ga je niet voldoende hebben met een simpele mini airco. Een echte airco kost 30 keer duurder en moeten voorzien zijn van een afvoer voor vochtafdrijving. Mini airco’s zijn meestal goedkoop dat wil dit zeggen dat de kwaliteit ook veel minder is als duurdere airco’s.

TIP: Denk eraan een mini aircooler is niet hetzelfde als een airco. Je hebt dus geen afvoer nodig bij deze kleine apparaten.

 

beste mini luchtkoeler

Hoe werkt een mini airco?

Een mini airco is een elektrische ventilator meestal in een vierkantige bak waarin ook een waterreservoir zit om de warme lucht mee af te koelen. Meestal zijn ze voorzien van een luchtfilter die kleine stofdeeltjes filters waardoor de frisse lucht die het uitblaast zuiverder is vergeleken met een gewone ventilator.

De mini aircoolers die we bespreken op deze pagina zijn voor thuisgebruik en voor gebruik in een kleine ruimte zoals een kamer of bureau. Als je een grote ruimte hebt ga je nood hebben een duurdere en echte airco dus houdt hier rekening mee.

Mini airco’s blazen ongeveer 4 tot 5 uur lucht als ze volledig opgeladen zijn. Perfect dus als de zon hoog in de lucht staat. Verder zijn de filters wasbaar dus je moet ze niet vervangen.

 

Mini koeler Koopgids

 

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Als je van plan bent om een mini airco aan te schaffen let dan zeker op de volgende specificaties. Niet alle mini aircoolers zijn voorzien van een filter of luchtbevochtiger functie. Hieronder alle eigenschappen waar je zeker op moet letten bij de aankoop van een mini koeler.

  • Geluidsniveau
  • Filterelement
  • Water- ijs reservoir
  • USB oplaadbaar
  • Luchtbevochtiger functie
  • Prijs

Geluidsniveau

De meeste mini koelers maken niet veel lawaai. Reken op een gemiddeld 40 tot 55 dB. Ze zijn geschikt voor in de nacht de kamer te koelen.

Filterelement

De meeste mini luchtkoelers hebben een ingebouwde luchtfilter. Deze filter verwijderd stofdeeltjes en andere kleine onzuiverheden. De filters moet je niet vervangen ze zijn uitwasbaar!

Water- ijs reservoir

Het grootste verschil tussen een gewone mini ventilator en een mini aircoolers is dat de laatste genoemde over een reservoir beschikt waar je water of ijs in kunt doen zodat de warmte luchtstroom afgekoeld wordt. Ideaal voor warme zomer dagen. Het verschil is jammer genoeg wel niet al te groot maar als je een paar uur de ventilator op je richt dan zal je het snel koud hebben. We raden ook nooit aan om tijdens het slapen de ventilator op je te richten anders zal je al snel verkouden worden.

USB oplaadbaar

Bijna alle draagbare airco’s die we bespreken op deze pagina zijn oplaadbaar via usb. Na het opladen gaan ze ongeveer 4 tot 5 uur mee.

TIP: Als je gaat slapen richt de mini airco dan niet rechtstreeks op je, als je het toch doet kan je snel verkouden worden door de koele lucht die het apparaat uitblaast.

 

mini luchtkoeler

Luchtbevochtiger functie

Soms maar niet altijd hebben mini koelers ook een luchtbevochtigers functie. Hiermee wordt er met de luchtstroom water verneveld zodat de lucht niet te droog is in de betreffende ruimte. Als je echt een doeltreffende manier zoekt om de lucht in een ruimte te bevochtigen neem dan een kijkje naar onze pagina beste luchtbevochtiger.

Prijs

Een mini airco is echt goedkoop de meeste minikoelers kosten onder de 50 euro. We raden af om onder de 20 euro te gaan. Koop een apparaat vanaf 40 euro voor de beste resultaten!

Meest gestelde vragen over mini aircoolers [FAQ]

Mini airco’s maken ongeveer 40 tot 55 dB geluid. Dus niet al te veel het is iets minder dan gewone ventilators. Ze zijn perfect te gebruiken in je kamer je kan er gewoon doorheen slapen.

Een mini aircooler is enkel geschikt voor kleine ruimtes zoals een kamer of bureau. Grotere ruimtes hebben een krachtige en duurdere airco nodig om de ruimte af te koelen.

Een mini luchtkoeler vind je vanaf 20 euro tot 60 euro voor duurdere modellen. We raden een duurder model aan voor betere resultaten.